Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Ilmainen taskutuhkis

Pikkarala Frisbeegolfin porukka on hankkinut 500 kpl käteviä taskutuhkakuppeja (”taskutuhkiksia”) ja päättänyt tarjota niitä ilmaiseksi Pikkarala Frisbeegolfin ratojen käyttäjille. Harrastaja voi laittaa helposti kierroksensa aikana tupakantumpit, nuuskapussit ja muita pieniä roskia taskutuhkikseensa. Taskutuhkiksessa on palamaton foliosisus ja sen tiukan läppäosan tarkoitus on pitää hajut sen sisällä. Sen koko on noin 8 x 8 cm, se on kevyt ja kestävä sekä helppo pitää mukana.

Ehkä suurin käyttötarve taskutuhkikselle voisi olla harrastajilla, jotka tupakoivat tai käyttävät nuuskaa kierroksensa aikana. Tietenkin myös muut harrastajat voivat käyttää taskutuhkistaan harrastaessaan frisbeegolfia esim. pienroskien helpossa hallinnassa. Harrastaja tyhjentää kierroksen aikana tai sen jälkeen kiekkolaukkunsa taskutuhkiksen sisällön tiipaikoilla sijaitseviin roskakoreihin varmistamalla ensin, että tulipalovaaraa ei ole. Harrastaja laittaa suuremmat roskat ja purikumit suoraan roskakoreihin.

Taskutuhkis

Tupakantunpit ja purikumit ovat mikromuovin lähteitä, eikä niitä pitäisi heittää luontoon. Frisbeegolfratojen ja rata-alueen siisteys on kaikille lajin harrastajille yhteinen asia: on mukavaa harrastaa lajia kavereiden kanssa siistillä radalla. Jotkut harrastajat ovat kuitenkin välinpitämättömiä ja heittävät roskia väylille ja rata-alueelle. Tupakantumpit, nuuskapussit ja purukumit ovat erityisen vahingollisia luonnolle. Kytevät tupakantumpit aiheuttavat tulipalovaaran ja metsäpalon syttyessä siitä aiheutuu peruuttamaton vahinko, koska rata-alueen ja väylien puustoa palaa. Pikkaralan radat sijaitsevat pohjavesialueella, joten radoille heitetyt tupakantumpit ja nuuskapussit vaarantavat meidän juomavettämme.

Ilmaisia taskutuhkiksia on saatavilla Powergripin Oulun myymälästä ja Pikkaralan Shelliltä. Lisäksi Pikkarala Frisbeegolfin porukka voi antaa taskutuhkiksia myös suoraan harrastajille: Pikkaralan porukalla on niitä kiekkolaukuissaan, joten harrastaja saa oman taskutuhkiksensa pyytämällä sitä Pikkaralan henkilöltä.

Pikkarala Frisbeegolfin väki toivoo miellyttävää kiekkoiluharrastusta Pikkaralan radoilla. Pidetään yhdessä radat ja rata-alueet siistissä kunnossa!

This div height required for enabling the sticky sidebar