Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Leevi Mylly

Olen 15-vuotias frisbeegolfin harrastaja. Tutustuin lajiin ensimmäistä kertaa vuonna 2016 ja aloin pelata aktiivisemmin vuonna 2019. Kilpailemisen aloitin viikkokisoissa vuonna 2020. Frisbeegolf koukutti minut melko nopeasti, koska se on hauskaa, vaikka se välillä tuntuu olevan haastavaa ja jopa ärsyttävää. Onneksi en antanut tunteiden vaikuttaa liikaa, vaan jatkoin lajin parissa. Harrastin aikaisemmin salibandyä ja jalkapalloa; frisbeegolf tuntui olevan mukavaa vaihtelua muiden harrastusten ohella. Aika pian frisbeegolfista tuli kuitenkin minun ykkösharrastukseni.

Merkittävin kilpailusaavutukseni on Köykkyrin Valloitus 2021 -kisasta MJ18-sarjassa, jonka voitin. Lisäksi olen voitanut Liminganlahden koulujen väliset frisbeegolfkisat, jossa kaikki kisaajat pelasivat samassa sarjassa. Virpiniemi Open 2021 -kilpailussa olin kolmas MA3-sarjassa.

Tavoitteena on edetä frisbeegolfissa pitkälle. Kauden 2022 tavoitteena minulla on osallistua junioreiden SM-kisoihin ja voittaa SM-kulta. Tulevaisuudessa tavoitteitani ovat Suomen mestaruus ja maailmanmestaruus. Luonnollisesti niiden saavuttamiseksi tarvitaan, että ratingini on reippaasti yli 1000.

Pikkaralan radat ovat minusta todella hyvässä kunnossa. Radoista pidetään hyvää huolta ja väylät ovat viimeisen päälle huippukunnossa. Pikkaralan radat ovat mielestäni Oulun seudun parhaat ja varmaankin Suomen parhaiten hoidettuja ratoja. Pikkaralan radoilla on minusta hyvä harjoitella ja kilpailla, kun haluaa menestyä lajissa ja oppia uusia heittotekniikoita.

Harjoittelen frisbeegolfia kesäaikana joka päivä; jos en pääse heittämään radoilla, niin puttailen päivittäin noin 2 tuntia. Harjoittelen Pikkaralan radoilla aina, kun se on mahdollista. Talvella pyrin löytämään sopivia sisäputtailupaikkoja. Talviaikaan harrastan frisbeegolfin lisäksi salibandya ja käyn kuntosalilla.

This div height required for enabling the sticky sidebar