Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Väliaikaiset ratamuutokset ja Tek-radan lisäalue

Kesäkuun alussa 4.6 – 12.6.2022 on käytössä Pikkarala Modified- ja Prodigy Disc Pro tourin Oulun kilpailuissa kisakohtainen rata, joka aiheuttaa muutoksia Pikkarala Frisbeegolfin kaikkiin ratoihin. Em. mainittuna ajankohtana on kisaajien käytössä Pro tourin erikoisrata Pikkaralan Pro-/Ama-ratojen ja Tek-radan etuysin alueilla. Muille harrastajille on kaksi erikoisratavaihtoehtoa Tek-radan takaysillä ja sen lisäalueella.

Tek-radan n. 3 hehtaarin lisäalueelle on suunniteltu ja toteutettu väliaikainen 9 väyläinen rata. Siten harrastajilla on myös kisajakson aikana 18 väylän rata käytössä.

Kuva: Prodigy Disc Pro tourin Oulun kilpailun rata

4.6. – 12.6.2022 välisenä aikana on olemassa kaksi uutta ratavaihtoehtoa Tek-radan/Tek-radan lisäalueen maastossa. Ensimmäinen vaihtoehto sisältää Tek-radan väylät #10 … #17, lisäalueen väylät #1 … #9 sekä Tek-radan väylän #18 tässä kiertojärjestyksessä. Toinen ratavaihtoehto on kiertää Tek-radan takayksi kaksi kertaa, siis Tek-radan väylät #10 … #18 x 2. Molempien ratavaihtoehtojen kierrostulokset voidaan merkitä metrixiin valmiiksi tehtyihin ratavaihtoehtoihin.

Kuva: Tek-radan lisäalueen 9 väylää

Tek-radan väylän #18 tiipaikalta on 100 metrin pituinen siirtymä lisäalueen väylälle #1 ja lisäalueen väylän # 9 korilta palataan takaisin Tek-radan väylän #18 tiipaikalle.

Lisäalueen väliaikaiset väylät on rakennettu minimityöllä. Niiltä on kaadettu ja pois korjattu jonkin verran väyläpuita, tasoitettu maapohjat ja niiden päälle asetettu irtomatot sekä asennettu korit betonijalkoihin. Oheinen ratakartta on suuntaa antava, ts. tiipaikkojen ja korien sijainnit eivät ole tarkalleen kuvan mukaisia. Alueen maasto on hiekkainen ja kivinen. Lisäalueen kaikki väylät ovat par-3 väyliä ja niiden yhteispituus on 579 metriä.

Kuva: Ratavaihtoehdoksi valitaan joko Tek takaysi x 2 tai Tek takaysi ja lisäalue

Kuva: Tek-radan takaysin ja lisäalueen radan väylänumerointi ja kiertojärjestys: väylät #1 … #9 ovat lisäalueen väyliä.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka harkitsee 9 väylän lisäalueen jatkokäyttömahdollisuuksia: sitä varten olisi hyvä saada harrastajien palautetta lisäalueen väylistä. Radan on suunnitellut Riku Kaajakari, mutta palautetta voi antaa myös muille Pikkaralan henkilöille. Lisäksi Pikkarala Frisbeegolfin Facebook ryhmä on sopiva palautteen antofoorumi: https://www.facebook.com/groups/417642521776993 . Pikkaralan porukka toivottaa harrastajille hienoja heittokokemuksia myös väliaikaisilla radoilla.

This div height required for enabling the sticky sidebar