Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Fgr:n uutisjuttu Pikkarala Frisbeegolfin radoista

Frisbeegolfradat.fi on julkaissut uutisjutun Pikkarala Frisbeegolfin radoista:

http://frisbeegolfradat.fi/2016/07/07/suomen-pisin-18-vaylainen-frisbeegolfrata-avattu/

Uutisjutun kirjoittaja, Hannu Hentilä, jonka monet Oulun seudun frisbeegolfaajat tuntevat innokkaana frisbeegolfin harrastajana, kertoo uutisjutussa, että Pro-rata on Suomen pisin 18-väylän rata. Fgr:n ratatietojen mukaan Suomessa on kaksi AAA1-luokituksen mukaista rataa, joista Pikkaralan Pro-rata on toinen.

Fgr uutinen1

AAA-ratojen väylien keskipituus on fgr:n rataluokittelun mukaan vähintään 140 metriä. AAA-rata sisältää lisäksi vähintään 18 väylää ja sen par-luku on vähintään 64. Pro-rata ylittää selvästi väylien keskiarvon minimirajan, koska sen väylien keskipituus on 160 metriä. Pikkaralan Ama-rata on vaativa AA-rata, joka reilusti ylittää AA-ratojen väylien minimivaatimuksen, 100 metriä; Ama-radan väylien keskipituus on nimittäin 114 metriä.

Hannu kirjoittaa uutisjutussa, että Pro-radalta löytyy useita par 4-väyliä sekä kaksi par 5-väylää, joten kakkos- ja kolmosheittojen ja kiekon sijoituksen tärkeys korostuu, varsinkin kapeilla ja vaativilla metsäväylillä. Uutisjuttu sisältää ratamestarin, Riku Kaajakarin, kertomusta ratojen ja väylien suunnittelusta, rakentamisen tavoitteista ja toteutuksesta. Tuija Jaako puolestaan kertoo yksityisen radan perustamisesta ja siitä, miksi se päätettiin rakentaa ja miksi se on tehty juuri Pikkaralaan.

This div height required for enabling the sticky sidebar