Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Huomaavainen ajaminen Tek-radalle

Pikkarala Frisbeegolfin ratojen lähialueen asukkaat ovat ottaneet yhteyttää Pikkaralan rataporukkaan ja kertoneet huolensa Tek-radalle ajavien aiheuttamasta häiriöstä heidän asumiseensa. Paikallisten asukkaiden huoli on varsin ymmärrettävää. Ajettaessa Tek-radalle ylitetään rautatie, jonka jälkeen heti käännytään Sähköasemantielle ja pienen matkan jälkeen Vesiasemantielle. Ne ovat sorapäällysteisiä yksityisteitä ja pölisevät kesäkaudella. Asukkaiden mukaan niillä ajetaan monesti ylinopeutta, mikä vielä lisää tiepölyn määrää.

Paikallisilla sorateillä on 40 km/t maksiminopeus, mutta Pikkaralan rataporukka suosittelee lämpimästi, että ajettaisiin maksimissaan vain 20 km/t. Tämä auttaa myös siinä, että Tek-radan käyttäjien omat autot likaantuvat tiepölystä vähemmän. Jos tiellä ajetaan kovalla vauhdilla, pölyä muodostuu enemmän ja se jää ilmaan leijumaan pidemmäksi ajaksi, jolloin radalle ajavien ja sieltä palaavien harrastajien autot likaantuvat. Tiepöly häiritsee myös harrastajia Tek-radan väylillä #1 … #3 ja #16 … #17 sekä Pro-/Ama-ratojen väylillä #9 … #11 ja #13 … #14. Myös Haukka-ahontiellä Oulun suunnalta kulkiessa tulisi käyttää alhaista nopeutta, että tie ei pölisisi.

Tek-radan käyttäjien on mahdollista pysäköidä autonsa Pro-/Ama-ratojen parkkialueelle. Sen jälkeen harrastaja voi esim. tehdä lämmittelyheitot Ama-radan väylillä #1 … #3, jonka korin jälkeen Tek-radan kiertäminen alkaa sen väylältä #7. Tek-radan kierros päättyy väylän #6 korille, jonka jälkeen palataan Pro-/Ama-radan väylää #4 pitkin varovaisuutta noudattaen Pro-/Ama-radan väylän #17 korin seutuville, josta laskeudutaan parkkialueelle ottaen huomioon mahdolliset Pro-/Ama-radan väylän #17 heittäjät.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka toivoo, että huomaavaiset Pikkaralan ratojen käyttäjät noudattavat tämän uutisen mukaisia ohjeita. Siten kaikkien harrastajien viihtyminen radalla ei häiriinny ja hyvä yhteistyö paikallisten asukkaiden kanssa jatkuu. Mikäli näin ei menetellä, Pikkaralan yksityisteiden käyttöä voidaan tulla rajoittamaan.

This div height required for enabling the sticky sidebar