Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Hyvän mielen Oulu Masters 2019 kisattu

Oulun Frisbeeseura järjesti rennon Oulu Masters -kisan ja -tapahtuman (https://discgolfmetrix.com/868418&view=info) 16.8 – 17.8.2019 Pikkarala Frisbeegolfin radalla. Oulu Masters-kisaan pääsevät mukaan tänä vuonna vähintään 35 vuotta täyttävät harrastajat: MPx-, FPx- sarjojen lisäksi Oulu Mastersissa ovat sarjat ”esi-Masters-ikäisille” harrastajille, MP35 ja FP35. Tänä vuonna kisassa oli mukana 75 kilpailijaa.

Kierrosten väliajalla oli rento meininki

Oulu Masters-kisat ovat olleet perinteisesti hauskoja ja leppoisia kisatapahtumia, joissa voidaan rennosti, ei niin tosissaan kisailla tuttujen ja uusien harrastajien kanssa. Eräs kisaan osallistunut kilpailija kutsui Oulu Masters 2019 -rataa hyvän mielen radaksi, joten kisaa voisi sanoa hyvän mielen kisaksi.

Jukka puttaa varmasti väylällä #16

Kisatapahtuman TD Heikki Riekki oli suunnitellut kisan väyliä Oulu Mastersin henkeä ja perinteitä noudattaen. Radan 20 väylästä 9 väylää ovat normaaleja Pikkaralan Pro- tai Ama-radan väyliä ja loput 11 väylää ovat kisan erikoisväyliä. Erikoisväylien joukossa ovat mm. teknisen radan väylät #4 ja #3 (kisan väylät #6 ja #7). Niiden lisäksi kisaradassa on muutamia täysin uusia väyliä, joita ei ole käytetty edellisten vuosien kisaradoissa.

Avoimen sarjan parikisan voittajat: Risto, Sami ja Esa; Joni puuttuu kuvasta

Perjantai-iltana 17.8.2018 oli vuorossa best shot-periaatteen mukaiset parikisat, joihin osallistui yhteensä 28 paria. Avoimen sarjan parikisan voiton jakoivat Joni Taipaleenmäki/Risto Moisanen ja Sami Alm/Esa Luosujärvi. Heidän tuloksensa oli 51, 10 alle par-tuloksen. Sekaparien kisan osallistui 4 paria ja sen voiton nappasivat Päivi/Heikki Riekki, joiden tulos oli 4 alle par-tuloksen. Naisparien sarjassa voiton ottivat Tuija Jaako/Leena Saunanen. Mainittakoon vielä, että parikisassa heitettiin neljä holaria.

Pekka ja Janne olivat onnekkaita parikisan arvonnassa

Parikisaan osallistuvien parien kesken arvottiin kaksi Pikkaralan ensi vuoden vuosikorttia onnekkaan parin jäsenille. Vuosikorttien voittajat ovat Pekka Louhimaa ja Janne Jaako.

Parikisan tulokset ovat täällä

Juhon aloitusheitto väylällä #17

Yksilökisassa heitettiin kaksi holaria, joista vastasivat Marko Sironen väylällä #1 ja Tomi Karjalainen väylällä #14. Heidät saivat hienoista heitoistaan tavarapalkintoja.

FP60-sarjan parhaat Tuire ja Maija

FP60-sarjan voiton vei Tuire Leppänen, kun taas FP50-sarjassa sen otti Tuija Jaako. ja FP40-sarjan voittaja oli Kati Tuomainen. MP70-sarjan ykkönen oli tuttuun tyyliin Pekka Louhimaa ja MP65-sarjan voittajaksi tuli Urpo Hirvasvuopio. Jaakko Ylitalo voitti MP60-sarjan ja MP55:ssä Risto Moisanen tunsi parhaiten radan metkut voittamalla sarjansa yhteistuloksella 8 alle par-tuloksen.

Urpo, Eero ja Pentti

MP50:n mitalikolmikko Jukka, Osmo ja Jussi

Pikkaralan ratojen tuttu harrastaja Jukka Määttä tunsi hyvin myös Oulu Masters-radan kujeet ja otti selvän voiton MP50-sarjassa yhteistuloksella 9 alle par-tuloksen. MP40-sarjassa oli eniten kisaajia, yhteensä 25 kpl. Sarjan parhaaksi ylsi Jari Härö, jonka kahden kierroksen yhteistulos oli 102, 20 alle par-tuloksen. Jarin tulos oli selvästi kokon kisan paras tulos.

MP40:n iloiset kaksi parasta Jari ja Jani

MP35-sarjassa oli tasainen kisa, kun Jaakko Räihä ja Mika Lasanen päätyivät samaan tulokseen 112; uusinnassa Jaakko otti sarjan ykköspalkinnon.

MP35:n tyytyväiset mitalistit Jaakko, Mika ja Toni

Kisan tulokset ovat Metrixissä.

Väylällä #10 järjestetyn CTP-kisan voitti Kari Härkönen, jonka heitto oli 37 cm:n etäisyydellä korin keskitolpasta.

Oulu Mastersin perinteiden mukaisesti palkintojenjaon lopuksi arvottiin vielä Powergripin ja Pikkarala Frisbeegolfin lahjoittamia tavarapalkintoja. Arvokkaimmat palkinnot, Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortit vuodelle 2020 voittivat Janne Fingeroos ja Juho Heikkinen.

Juho ja Janne

Oulu Masters 2019 kiittää lämpimästi Powergripiä ja Pikkarala Frisbeegolfia Oulu Masters-kisan tukemisesta. Kaikki tämän vuoden ja myös uudet kisaajat ovat tervetulleita osallistumaan ensi vuoden hyvän mielen kisaan Oulu Masters 2020:aan