Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Oulu Masters kisailtiin kymmenennen kerran

Oulun Frisbeeseura järjesti hyvän mielen Oulu Masters -kisan ja -tapahtuman 11.8 – 12.8.2023 Pikkarala Frisbeegolfin radoilla.Tämän vuoden Oulu Masters oli juhkakilpailu, koska se kisattiin eilen kymmenennen kerran. Oulu Masters-kisaan pääsevät mukaan tänä vuonna vähintään 35 vuotta täyttävät harrastajat: MPx- ja FPx- sarjojen lisäksi Oulu Mastersissa ovat sarjat ”esi-Masters-ikäisille” harrastajille: MP35 ja FP35.

Oulu Masters-kisat ovat olleet perinteisesti hauskoja ja leppoisia kisatapahtumia, joissa voidaan rennosti kilpailla tuttujen ja uusien harrastajien kanssa. Tänä vuonna kisassa oli mukana ennätysmäärä kilpailijoita, kun siihen osallistui yli 130 kpl. Myös naispuolisten kilpailijoiden määrä (15) oli Oulu Masters-kisojen uusi ennätys.

Kilpailijoita aamun pelaajakokouksessa

Kisatapahtuman johtaja Heikki Riekki oli suunnitellut Pro-/Ama-rata-alueen kisaradan väylät Oulu Mastersin henkeä ja perinteitä noudattaen. Radan 18 väylästä 5 väylää ovat normaaleja Pikkaralan Pro- tai Ama-radan väyliä ja loput 13 väylää ovat kisan erikoisväyliä. Kilpailussa oli käytössä kaksi eri rataa, kun toisena kisaratana oli Tek-rata.

Perjantai-iltana 11.8.2023 oli vuorossa best shot-periaatteen mukaiset parikilpailut, joihin osallistui yhteensä 52 paria. Avoimen sarjan parikisan voittivat Teemu Holappa & Jari Härö ja heidän tuloksensa oli 40, 15 alle par-tuloksen. Sekaparien kisan osallistui 13 paria ja sen voiton nappasivat Mikko Ylätalo & Jonna Hagelin tuloksella 41 (14 alle par-tuloksen). Naisparien sarjassa voiton ottivat Tuija Jaako & Mervi Syväluoma.

Mika, Anssi ja Ari parikisan puolivälissä

Parikisaan osallistuvien parien kesken arvottiin kaksi Pikkaralan ensi vuoden vuosikorttia onnekkaan parin molemmille jäsenille. Vuosikorttien voittajat olivat Tero Nyström & Mikko Tolonen. Petri Tähtinen, Tomi Karjalainen ja Jori Löytynoja heittivät holarin parikilpailussa. Parikisan tulokset ovat täällä.

Pikkaralan v. 2024 vuosikorttien arvontavoittajat parikisassa Tero Nyström ja Mikko Tolonen

Myös lauantaina kilpailijat pääsivät nauttimaan miellyttävästä säästä, kun lämpötila oli juuri sopiva leppoisaan kisaan. Yksilökilpailijassa Timo Nevalainen heitti holarin Tek-radan väylällä #7 ja hänet palkittiin hienosta heitoistaan Powergripin lahjakortilla ja Purewarmin lahjoittamalla terassilämmittimellä. Yksilökisan molemmilla radoilla ja kierrokilla oli myös CTP-kilpailu, joiden voittajat olivat Petri Honkanen, Heikki Riekki, Kaisa Korhonen ja Matti Kanervo. CTP-voittajat palkittiin Powergripin lahjakorteilla. Toni Kurtti saavutti parhaan kierrostuloksen 48 (9 alle par-tuloksen) Oulu Masters-radalla ja Henri Koivumaa oli puolestaan paras Tek-radalla saaden kierrostuloksen 46 (11 alle par-tuloksen).

Riina, Jarkko ja Ilkka aamukierroksella Tek-radalla

FP55:n, FP60:n ja FP70:n Marjo, Tuija, Marja ja Tuire

FP35-luokan Mervi, Kaisa ja Mira

Kilpailun parhaan tuloksen saavutti MP35-luokan Toni Kurtti saaden kahden kierroksen tuloksen 93 (19 alle par-tuloksen). Ilkka Silkamo voitti MP40-luokan tuloksella –17.

Riinan heittopaikka Tek-radan väylällä #13 oli hiukan haastava

MP40-luokan Marko, Ilkka ja Jari

MP50-luokan paras oli Marko Pikkumäki tuloksella -8, kun taas MP55-luokassa ykkösenä oli Ari Korpela tuloksella -13. MP60:n ykkönen oli Heikki Riekki (-8). MP65:n, MP70:n ja MP75:n parhaita olivat Kari Kontkanen, Pentti Miettinen ja Jukka Karjalainen.

MP65-luokan Seppo, Kari ja Ari

Kisan tulokset ovat Metrixissä.

Oulu Mastersin perinteiden mukaisesti palkintojenjaon lopuksi arvottiin vielä Powergripin ja Pikkarala Frisbeegolfin lahjoittamia tavarapalkintoja. Arvokkaimman palkinnon, Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortin vuodelle 2024 voitti Kaisa Korhonen.

Oulu Masters 2023 kiittää lämpimästi Powergripiä, Pikkarala Frisbeegolfia ja PureWarea Oulu Masters-kisan tukemisesta. Kaikki tämän vuoden ja myös uudet kisaajat ovat tervetulleita osallistumaan Oulu Masters 2024:een.

Melkein kaksi kierrosta heitetty: Pentti, Mauri ja Pekka