Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkarala Frisbeegolfin kevätradat

Pikkarala Frisbeegolfin vuoden 2018 kesäkauden uutuudet ovat kevätradat, Pro-rata B ja Ama-rata B. Pikkarala Frisbeegolfin ratojen pääsuunnittelija ja frisbeegolfaajien hyvin tuntema laji-ikoni Riku Kaajakari on suunnitellut harrastajien iloksi ”välikauden” radat, Pikkaralan kevätradat. Kevätratojen on ajateltu tuovan sekä mukavaa vaihtelua että uutta haastetta lajin harrastajille. Kevätratojen väylien toivotaan antavan pelaajien käyttökokemuksista vinkkejä tulevien kisojen järjestäjille kisaväylien muunneltavuuksien suunnittelussa.

Kevätratojen väylistä ovat puolet samoja kuin normaalit Pikkaralan kesäratojen (Pro- ja Ama-radat) väylät, kun taas toista puolta niistä muuteltu siten, että väylien koripaikkoja on siirretty, väyliä lyhennetty tai hiukan pidennetty vaihtoehtoisia koripaikkoja käyttäen.

Ratasuunnittelun tavoitteena on ollut luoda kolmen eri vaatimusasteen radat kesä-, kevät- ja talvikausille. Kevätratojen väylät ovat Rikun suunnitelman mukaan pääosin hieman helpompia kuin Pro- ja Ama-ratojen väylät. Siten harrastajat pääsevät sujuvasti siirtymään talviradan lyhyistä väylistä kevätratojen pitempiin väyliin ja niistä sitten kesäratojen täysimittaisiin ja vaativampiin väyliin. Kevätratojen käytön pituudeksi on suunniteltu noin yksi kuukausi, jonka jälkeen otetaan käyttöön kesäkauden Pro- ja Ama-radat.

Pikkaralan kevätradat: Pro-rata B ja Ama-rata B

Kevätratojen väylät 1, 2, 4 – 6, 10 – 11, 13 ja 17 ovat samoja kuin Pro- ja Ama-ratojen vastaavat väylät. Kevätratojen väylillä 3, 14, 15 ja 18 käytetään vaihtoehtoisia koripaikkoja. Vaihtoehtoset koripaikat em. väylillä merkitsevät sitä, että ko. väylien pituudet kasvavat hiukan. Kevätratojen väylien 15 par-luvut kasvavat yhdellä (Pro-rata B: par-luku on 5 ja Ama-rata B: par-luku on 4) ja lisäksi vielä Pro-rata B:n väylän 18 par-luku on 4.

Kevätratojen väylille 7 – 9, 12 ja 16 on suunniteltu aivan uudet koripaikat, jonka tuloksena ko. väylät ovat selvästi lyhyempiä kuin kesäratojen väylät. Tästä syystä kevätratojen väylien 12 par-luvut pienenevät yhdellä (Pro-rata B: par-luku on 4 ja Ama-rata B: par-luku on 3). Em. kaikkien muutosten seurauksena Pro-rata B on 134 metriä lyhyempi (2756 metriä) kuin Pro-rata, vaikka sen par luku on 66, yksi suurempi kuin Pro-radan par-luku. Ama-rata B on myös 134 metriä lyhyempi (1911 metriä) kuin Ama-rata ja niiden molempien par-luvut ovat 58.

Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että ratojen käyttäjät kiertävät ahkerasti kevätratoja ja antavat aktiivisesti palautetta kevätratojen väylistä. Harrastajien palaute kolmen eri vuodenajan radoista on myös tervetullutta. Kevätratojen käyttöjakso ilmoitetaan siinä vaiheessa, kun kevätradat otetaan käyttöön.

Kevätratojen ratakartat voidaan ladata tästä: Pikkaralan radat

This div height required for enabling the sticky sidebar