Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkarala Frisbeegolfin kisavuosi 2017

Pikkarala Frisbeegolfin vuoteen 2017 sisältyy monenlaisia asioita ja tapahtumia. Niistä on kerrottu vuoden aikana verkkosivujen uutiskirjoituksissa; tämän uutisjutun ajatuksena on kertoa tämän vuoden kisatapahtumista Pikkaralassa.

WG-kisassa oli yli 100 kisaajaa

Vuoden 2017 kilpailukauden avasi Pikkaralan talviliiga, joka sisälsi kuusi osakilpailua kolmen viikon välein. Mikael Hyväri saavutti parhaan tuloksen talviliigan avoimen sarjan kokonaiskilpailussa ja siis nappasi avoimen sarjan voiton. Myös Winter Gamesin yksi osakilpailu järjestettiin Pikkaralan talviradalla. WG-kisaan osallistui 104 kisaajaa, jolloin Pikkaralassa nähtiin ennätysmäärä talvikauden kisaajia. Talviliigan jäähdyttelynä järjestettiin vielä PTT-kisa, Pikkaralan talvirata toisinpäin.

Joona ja talviliigan amatöörit-sarjan ykköspokaali

Oulun frisbeeseura täyttää tänä vuonna 20 vuotta ja niinpä se järjesti OFS-juhlaliigan, jonka aloituskisa pidettiin Pikkaralan radalla kesäkuussa. Koko vuoden aikana OFS järjesti/järjestää joka toinen kuukausi kaikille avoimen viikkokisan sunnuntaina puolen päivän aikaan.

Heinäkuussa oli vuorossa Oulu Openin 2017:n avauskisa Pikkaralan radalla. Myös Oulu Openiin osallistui yli sata kisaajaa.

Simonin katsojia

Simon Lizotte Phantasy Doubles Tour elokuun alussa aiheutti puolestaan katsojaryntäyksen Pikkaralaan rata-alueelle. Parikisaan osallistujia oli yli sata kisaajia ja katsojia oli vähintään saman verran, joten Pikkaralassa nähtiin ennätysmäärä väkeä samaan aikaan. Simonin hienoja avausheittoja nähtiin monilla väylillä, mutta erityisesti jäivät mieleen Pikkaralan väylien #4 ja #10 hienot avausheitot ja niinpä Simon/Niko Aho ottivat eaglet ko. väylillä.

Simon avaa väylällä #2
Oulun Mastersin iloista porukkaa

Elokuun puolivälin jälkeen oli sitten vuorossa Pohjois-Suomen Finnish Masters, Oulu Masters 2017, johon osallistui tänä vuonna 69 frisbeegolfin harrastajaa. Oulu Masters järjestettiin neljättä kertaa ja toisen kerran Pikkaralassa. BSC Disc golf team järjesti vielä elokuun lopussa seuransa mestaruuskilpailujen finaalin Pikkaralan radalla.

SM-kisaradan väylällä #20 sai kunnolla siivuttaa (kuva: SFL)

Junioreiden ja amatöörien SM-kisat pidettiin tänä vuonna Pikkaralan ja Köykkyrin radoilla. SM-kisojen finaalikierroksen sääolosuhteet olivat vaativat, mutta siitä huolimatta siinä tehtiin huippusuorituksia. Tulevaisuuden lupaus, Samuel Stenman heitti finaalikierroksella Pikkaralan radalla Juniorit-15 -luokassa rating-tuloksen 1017; se oli SM-kisojen paras kierrostulos ja Samuel olikin SM-kisojen paras kisaaja.

SM-kisojen ykkönen Samuel Stenman (kuva: SFL)

Koko kesäkauden ajan Pikkaralan Pro- ja Ama-radoilla on ollut käynnissä Pikkaralan kesäliiga, joka päättyy lokakuun puolivälissä. Kesäliigan kokonaistulokseen lasketaan mukaan harrastajan kaksi parasta kierrostulosta sekä Pro- että Ama-radalta. Liigan yksi tavoite on saada selville, kuinka hyviä yhden kierroksen tuloksia radoilla voidaan saavuttaa. Lokakuun alussa paras kierrostulos Pro-radalla on 61, -4 alle par-tuloksen ja Ama-radalla 50, -8 alle par-tuloksen.

Kesäliigan mitalit

Ennen vuodenvaihdetta käynnistetään Pikkaralan talviliiga 2018 Pikkaralan talviradalla; talviliiga jatkuu ensi kevätkauden ajan.

Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että kilpailijat ovat saaneet kokea miellyttäviä ja mieleenpainuvia kisahetkiä Pikkaralan radoilla. Pikkaralan Frisbeegolf toivottaa kaikki kisaajat lämpimästi tervetulleiksi vuodenlopun ja ensi vuoden kisoihin Pikkaralaan.