Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkarala Frisbeegolfin radat ovat maksulliset

Viime aikoina on ilmennyt Pikkarala Frisbeegolfin radoilla, että ratojen kaikki käyttäjät eivät ole hankkineet niiden käyttöoikeutta. Ratojen käytön edellytyksenä on, että käyttäjillä on joko voimassa oleva päivälippu tai vuosikortti hankittuna. Kaikkien ratojen ensimmäisen väylän tiipaikalla on suurehko kyltti, josta ratojen maksullisuus ilmenee.

Maksullinen rata-kyltti

Pikkarala Frisbeegolfin porukka säännöllisesti tarkastaa ratojen käyttäjien radankäyttöoikeuksia. Pikkaralan porukka on kuullut monia selityksiä siihen, miksi radankäyttöoikeutta ei ole hankittu. Jos harrastaja ei jostakin syystä pysty hankkimaan radankäyttöoikeutta, hän voi ottaa yhteyttä Pikkaralan hallituksen jäseniin (https://pikkaralafrisbeegolf.fi/osuuskunta-ja-sen-hallitus/) ja sopia ennen ratojen käyttämistä menettelystä, jolla hän saa poikkeavan oikeuden käyttää niitä. Jos käyttäjällä ei ole voimassa olevaa pelioikeutta, hän maksaa 10 € päivämaksun käsittelykuluineen radan käytöstä. Jos käyttäjä jättää hankkimatta toisenkin kerran radankäyttöoikeuden, hän tulee hankkia vuosikortti käyttääkseen ratoja.

Weber-väylä, väylä #1

Pikkarala Frisbeegolf on investoinut ratojen (Pro- Ama- ja Tek-radat) rakentamiseen ja ylläpitoon, radoilla järjestettyihin kilpailuihin sekä lajin edistämiseen ja kehittämistoimintaan satoja tuhansia euroja ja lisäksi vuosittaiset ratojen juoksevat ylläpitokulut ovat yli 10 000 € vuodessa. Ratojen rakentamiseen ja ylläpitoon on käytetty aikaa lähes 10 000 talkootyötuntia ja sitä ovat tehneet Pikkaralan jäsenet ja ratojen käyttäjät. Ratojen käyttäjät ovat hankkineet lähes 100-prosenttisesti ratojen käyttöoikeuden. ”Pummilla pelaajat” toimivat moraalisesti väärin myös käyttöoikeuden hankkineita harrastajia kohtaan.

Pikkarala Frisbeegolfin ratojen maksuohjeet ovat Pikkaralan verkkosivuilla: https://pikkaralafrisbeegolf.fi/ratamaksut/. Päivälippuranneke voidaan ostaa joko Powergripiltä tai Pikkaralan Shelliltä. Vuosikortti ostetaan Powergripin myymälästä, kun taas mobiilipäivälipun tai -vuosikortin voi hankkia mihin aikaan hyvänsä MobilePay-sovelluksen avulla. Perinteisen vuosikortin hankkiminen liikuntasetelillä tehdään Powergripin myymälässä.

Pro-/Ama-ratojen väylä #10, ”Lizotten eagle-väylä” on ratojen suosikkiväliä

Pikkarala Frisbeegolfin tavoitteena ja motiivina on lisätä frisbeegolfin harrastamista ja tarjota hienot, ruuhkattomat ja turvalliset puitteet frisbeegolfin liikuntaan ja kilpailutoimintaan. Ratojen rakentamisen ja ylläpidon kulut katetaan radankäyttömaksuilla ja yhteistyökumppanien tuella. Lisäksi Oulun Seudun Leader on rakentamisen alkuvaiheessa tukenut yleishyödyllisen Pikkarala Frisbeegolfin ratojen rakentamista.

Pikkarala Frisbeegolfin porukka toivottaa kaikille frisbeegolfin harrastajille ja kilpailijoilla iloisia liikuntahetkiä Pikkaralan radoilla. Ratojen siisteys on meille kaikille ratojen käyttäjille yhteinen tavoite, joten muistamme, että emme roskaa rata-aluetta, emme jätä tupakantumppeja ja nuuskapusseja radalle ja emme myöskään katko näreitä, puita tai niiden oksia. Noudatamme siis lajin hyvää etikettiä: https://frisbeegolfliitto.fi/aloittelijat/etiketti/

This div height required for enabling the sticky sidebar