Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkarala Frisbeegolfin rakentamisvuosi 2017

Pikkarala Frisbeegolfin vuoteen 2017 sisältyy monenlaisia asioita ja tapahtumia. Niistä on kerrottu vuoden aikana verkkosivujen uutiskirjoituksissa; tässä uutisjutussa kerrotaan, mitä kaikkea uutta on saatu aikaan Pikkaralan rata-alueella vuonna 2017.

Väylän #15 vaihtoehtokoripaikka lisää väylän pituutta 22 metriä

Pikkarala Frisbeegolfin toiminnan kulmakivenä on tarjota ratojen käyttäjille mielenkiintoiset ja sopivan haastavat frisbeegolfväylät ja -radat. Niinpä myös tämän vuoden aikana on tehty edelleen pientä hienovirittämistä muutamilla väylillä ja väylien käytettävyyttä on pyritty parantamaan esimerkiksi lisäämällä haketta niiden kulkureiteille. Väylille #15 ja #18 on tehty vaihtoehtoiset koripaikat, joita on jo käytetty muutamissa kilpailuissa.

Ama-radan väylän #3 tiipaikan rakentaminen

Vuoden laajin rakentamistyö kohdistui Ama-radan tiipaikkojen uudistamiseen, jonka jälkeen ratojen kaikki tiipaikat ovat kooltaan 4 x 2 m2. Uudet tiipaikat olivatkin vuoden aikana kovassa käytössä ja niiden myötä Ama-radan käyttömäärä on lisääntynyt selvästi.

Pro-radan #6 väylän tiipaikan edustan laattoja on tuettu pengerryksellä

Sekä Pro- että Ama-ratojen tiipaikkojen etupuolille on asennettu suurikokoiset laatat estämään kuoppien syntyminen tiipaikkojen edustoille. Väylän #2 vasemmalle puolelle ennen korialuetta on tehty pengerrystä, joka helpottaa kulkemista väylän ”laaksoalueella”.

Pengerretty polku väylän #2 korin lähellä
Parkkipaikan reunanurmikko

Rata-alueen parkkipaikalle asennettiin hienorakeinen päällyste ja tehtiin se aikaisempaa tasaisemmaksi. Parkkipaikan laavun puoleinen reunusta sai kesän aikana Pikkaralan brändiin sopivan värin, kun ennen syksyn saapumista nurmikko vihersi maastoon hyvin sulautuvaksi. Samaan aikaan kun nurmikko alkoi vihertää, frisbeegolfradan rataportti saatiin asennetuksi Weber-väylän tiipaikan etupuolelle.

Rataportti

Merkittävä etappi Pikkarala Frisbeegolfin toiminnassa oli rata-alueen toimistorakennuksen/ ”kisakeskuksen” pystyttäminen parkkipaikan viereen. Se on jatkossa Pikkarala Frisbeegolfin ratojen toiminnan keskus ja tukikohta. Ensimmäisiä kertoja sitä päästiin käyttämään Oulu Openissa sekä Junioreiden ja amatöörien SM-kisoissa elo- ja syyskuun aikana.

Toimistorakennus

Pikkaralan kisojen ja tapahtumien järjestämisen helpottamiseen hankittiin liikuteltavia rengasjalallisia lisäkoreja, joita sitten käytettiin useissa kesäkauden kisoissa.

Rengasjalkakori

Rata-alueelle saatiin syyspuolella asennetuksi löytökiekkolaatikko, jonka ystävällinen ja innokas frisbeegolfin harrastaja Arto Junno rakensi harrastajien käyttöön. Löytökiekkolaatikko joutui heti muutaman päivän kuluttua asentamisesta kunnon testiin, josta se selvisi lähes naarmuitta, kun ilmeisesti rekka-auto ajoi sen kumoon kuitenkaan onnistumatta sitä vahingoittamaan. Tämä kertonee sen, että kenenkään ei kannata murtautua Arton tekemiin löytökiekkolaatikoihin.

Löytökiekkolaatikko

Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että kilpailijat ja harrastajat ovat saaneet kokea miellyttäviä ja mieleenpainuvia hetkiä Pikkaralan radoilla ja rata-alueella. Pikkaralan Frisbeegolf toivottaa jatkossakin kaikki harrastajat ja kisaajat lämpimästi tervetulleiksi Pikkaralan radoille.

Frisbeegolf on hauskaa. kuva: Epic DG Films
This div height required for enabling the sticky sidebar