Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkarala Frisbeegolfin rata-alueen kehittäminen v. 2017

Pikkarala Frisbeegolfin ratojen ja rata-alueen kehittäminen jatkuu vuonna 2017. Merkittävimmät panostuskohteet ovat väylien pienimuotoinen kehittäminen, toimistorakennuksen pystyttäminen, Ama-radan tiipaikkojen uudistaminen ja parkkialueen viimeistely.

Ratojen väylien hienovarainen virittäminen tarkoittaa sitä, että väylien sivustojen puustoa vielä tarkastellaan ja tarvittaessa voidaan muutamien yksittäisten puiden oksia karsia tai jopa puita poistaa, jos ne edistävät väylien luontaisten heittolinjojen käyttämistä. Ratojen väylille #4, #14 ja #15 on mahdollista rakentaa vaihtoehtoisia koripaikkoja jo aikaisemmin vaihtoehtokoripaikan saaneiden #3, #8 ja #18 -väylien lisäksi. Näitä koripaikkoja voitaisiin käyttää yksittäisissä kilpailuissa, jos kisan TD siten päättää. Ratojen väylät ovat hyvässä kunnossa, mutta edelleen tarkastellaan muutamien väyläosien hakettamista, jotta niillä liikkuminen olisi vielä miellyttävämpää.

Kuva: Yksi vaihtoehto toimistorakennukseksi

Pikkaralan radoilla tullaan järjestämään vuoden 2017 aikana noin 10 kpl kilpailuja: Pikkarala Frisbeegolf haluaa helpottaa kilpailujen ja muiden rata-alueen tapahtumien järjestäjien ja kisaajien olosuhteita rakentamalla parkkipaikan viereen ”toimistorakennuksen”, ”kilpailukeskuksen”. Toimistorakennus on siis tarkoitettu kilpailujen ja tapahtumien järjestäjien käyttöön ja lisäksi siinä tullaan säilyttämään pieniä esineitä ja työkaluja, joita tarvitaan kaikessa radoilla tapahtuvassa toiminnassa. Syyskuun alussa rata-alueella järjestetään amatöörien ja junioreiden SM-kisat, johon mennessä viimeistään toimistorakennus on kisa-/ tapahtumajärjestäjien käytettävissä.

Kuva: Ama-radan #7 väylän tiipaikka tehdään 4 metriä x 2 metriä kokoiseksi

Vuoden 2017 yksi ratojen kehityskohde on Ama-radan tiipaikkojen uudistaminen, jolloin Ama-radan kaikista tiipaikoista tehdään Pro-radan kaltaiset täysimittaiset tiipaikat. Em. SM- ja muissa kilpailuissa tultaneen käyttämään sekä Pro- että Ama-radan väyliä, joten Pikkarala Frisbeegolf toivoo, että kun kesän alkupuolella tullaan järjestämään Ama-radan tiipaikkatalkoot, Oulun seudun harrastajat ja seurojen jäsenet aktiivisesti osallistuvat niihin. Talkoista tullaan informoimaan hyvissä ajoin ennen niiden järjestämistä.

Rata-alueen parkkipaikan viimeistely tehdään ensi kesän aikana: sen päällystemateriaaliksi hankitaan pienirakeista soraa, joten parkkipaikasta tulee vielä miellyttävämpi käyttää. Parkkipaikan reuna-alueelle tehdään kesän aikana nurmikkokaistaleet Pikkarala Frisbeegolfin logon brändiväriä mukaillen.

Kuva: Lisäkoreja hankitaan myös rengasjaloilla

Lisäksi muita rakentamistoimia ja hankintoja tullaan tekemään vuoden 2017 aikana. Yksi esimerkki niistä on lisäkorien hankinta, jonka tarkoituksena on helpottaa ratojen väylien helppoa muunneltavuutta kisakäyttöön ja nopeuttaa kesä- ja talviratojen muutostyötä. Koska lisäkoreja tultaneen hankkimaan myös rengasjaloilla, se tekee yksittäisten erikoiskisojen ja -tapahtumien järjestämiset aikaisempaa helpommiksi

This div height required for enabling the sticky sidebar