Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkarala Frisbeegolfin ratojen ensikisa

Pikkarala Frisbeegolfin radoilla järjestettiin viime viikonvaihteessa ensimmäiset kisat varsin suotuisissa olosuhteissa, vaikka sääennusteet lupasivat sadekelejä. Ensimmäisenä kisapäivänä, lauantaina, navakka tuuli koetteli heittäjien taitoja parikisassa pro-radalla. Sunnuntaina olivat sitten vuorossa yksilökisat, jotka vietiin läpi kahtena kierroksena: ensimmäisellä kierroksella käytettiin pro-rataa ja toisella amatöörirataa. Monet kisaajat kommentoivat pro-radan olevan aika rankan, mutta iltapäivällä sitten he pääsevät hiukan helpommalla amatööriradalla, joka sekin on varsin vaativa rata.

Janne avaus väylällä #17
Jannen avaus väylällä #17

Parikisaan osallistui 27 paria ja yksilökilpailujen kolmeen sarjaan viitisenkymmentä kisaajaa. Kisaajat antoivat palautetta radoista, ja se oli pääosin erittäin positiivista, mutta myös hyviä ehdotuksia radan ja väylien pieneen viilaamiseen saatiin. Kauniit kiitokset palautteen antajille! Toivomme edelleen saavamme kommentteja ja ehdotuksia radan ja väylien suhteen.

Miesten avoimen sarjan voittaja ratkaistiin CTP-menetelmällä, kun Jaakko Alatalo ja Mikko Kanninen päätyivät samaan lopputulokseen: 127 heittoa, 4 päälle par-tuloksen. Jaakko vei pidemmän korren CTP:ssä ja nappasi kisan voiton. Myös kolmannen sijan saavutti kaksi kisaajaa: Niklas Määttä ja Ville Kilpijärvi. CTP-heitoissa Niklas oli tarkempi kuin Ville ja siten saavutti sitten palkintosijan.

MPO-sarjan iloinen mitalikolmikko: Jaakko, Mikko ja Niklas

Juha Seppänen otti ylivoimaisen voiton 126 heitolla MPM-sarjassa; tuloksellaan Juha olisi voittanut yhden heiton erolla miesten avoimen sarjan. Toisen sijan saavutti Jari Niskanen ja kolmantena oli Kimmo Pajuluoma.

MPM-sarjan parhaat hymyilevät: Juha, Jari ja Kimmo

Mikko Tolonen otti selvän voiton miesten amatöörisarjassa 131 heitolla. Jari Udd oli toinen ja kolmas sija ratkaistiin CTP-menetelmällä, kun Mika Lasanen, Eerik Tahvanainen ja Juha Kanniainen saavuttivat saman tuloksen. Mikan CTP-heitto oli lähempänä koria, joten hän saavutti kolmannen sijan.

Amatöörisarjan 3 parasta vakavana: Mikko, Jari ja Mika

Pro-radan parhaan tuloksen ensimmäisellä kierroksella saavutti Niklas Määttä, jonka kierrotulos oli 66 eli yksi yli par-tuloksen. Amatööriradan kierrosennätyksen 56, kaksi alle par-tuloksen, saavuttivat kolme kisaajaa: Juha Seppänen, Jaakko Alatalo ja Mikko Kanninen. Lähiviikkojen aikana kaikki harrastajat voivat käydä testaamassa ratoja ja tarvittaessa vaikkapa verrata tuloksiaan em. rataennätyksiin.

Janin puttaaminen oli hyvässä kuosissa

Kisan järjestäjät haluavat kiittää kaikki osanottajia mukavasta kisasta ja kisatunnelmasta. Annetun palautteen mukaisesti selvitetään mahdollisuuksia uudelle kisalle Pikkaralan radoilla vielä tämän syksyn aikana.