Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Pikkaralan talviradan kierroslaskuritietoja

Pikkarala Frisbeegolf on kokeillut kierroslaskureiden käyttöä viime kesän ja tämän vuoden kevättalven aikana. Alkukesästä hankittiin prototyyppilaskuri, jonka käytöstä saatiin sen verran hyvää käyttökokemusta, että päätettiin viime syksynä hankkia kaupalliset kierroslaskurit sekä Pro-/Ama- että Tek-radoille. Pikkarala Frisbeegolfin tavoitteena on ottaa laskurit pysyvään käyttöön kesäratakauden käynnistyessä muutaman viikon kuluttua.

Yhtä laskuria ehdittiin testata viime vuoden loka-marraskuussa. Laskurin antamat tiedot olivat suurin piirtein odotusten mukaisia, vaikkakin huomattiin, että joinakin lokakuun viikonloppuina laskurit raportoivat yllättävän suuria kierrosmääriä. Laskurin pilottikäyttöä on jatkettu Pikkaralan talviradalla maalis- ja huhtikuun aikana.

Kuva: Kierroslaskuri Pro-/Ama-radoilla

Kierroslaskurista saadaan monenlaista tietoa. Esimerkkejä laskuriraporteista ovat mm. seuraavat: kierrosmäärät tunneittain/päivittäin/kuukausittain/ vuosineljänneksittäin, vuorokauden ensimmäisen ja viimeisen kiertäjän tuntiajankohdat ja viikon kierrosmäärien päivittäinen jakautuma tunneittain. Kierrostuloksista saadaan suuri määrä erilaisia graafisia raportteja sekä pdf- ja excel-tiedostoja jatkojalostusta varten.

Kuva: 3/2021 päivittäisiä kierrosmääriä Pikkaralan talviradalla

Kierroslaskurit antavat todellista tietoa harrastajien tekemistä kierrosmääristä Pikkaralan radoilla. Tietoja voidaan jatkossa hyödyntää monella tavalla. Kunhan kierrosdataa on riittävästi käytettävissä, raporteista nähdään vaikkapa tunneittain, päivittäin, viikoittain tai kuukausittain ajankohdat, jolloin frisbeegolfaajat ovat mieluisan liikuntaharrastuksensa parissa. Laskurit tuottavat faktatietoa Pikkarala Frisbeegolfille sen toiminnan/investointien suuntaamiseksi.

Kaupunkien ja kuntien ilmaisilla radoillakin voitaneen hyödyntää kierroslaskureiden tuottamaa tietoa. Kaupunkien/kuntien päättäjät saisivat todellista faktatietoa frisbeegolfin harrastajamääristä ja siten kuntapäättäjillä olisi hyvät perusteet frisbeegolfin panostuksiinsa.

This div height required for enabling the sticky sidebar