Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Rataetiketti ja sanktiot

Frisbeegolfin harrastajien määrä on tänä vuonna lisääntynyt merkittävästi, mikä on havaittu myös Pikkaralan radoilla. Harrastajien määrän kasvuun ovat Pikkaralassa vaikuttaneet suuren suosion saavuttanut uusi tekninen rata (Tek-rata) ja keväällä puhjennut koronaepidemia. Lisääntyneiden harrastajien myötä myös negatiiviset ilmiöt ovat valitettavasti lisääntyneet Pikkaralan radoilla. Pikkaralan porukka on asiaa käsitellyt ja määritellyt periaatteita Pikkarala Frisbeegolfin rataetikettiin sekä sanktioita rataetiketin rikkojille. Eettisten periaatteiden määrittelyssä on sovellettu frisbeegolfjärjestöjen suosittelemaa ratojenkäytön etikettiä.

Kuva: Esimerkki väylän puuston vahingoittamisesta Pro-radan väylällä #4

Pikkaralan muutamilla väylillä tai väylien vierustoilta on taitettu oksia, väännetty ohuita puita kumoon tai vinoon asentoon. Väylien ja niiden lähiympäristön puusto oksineen on jätetty paikoillaan väylien suunniteltujen heittolinjojen mukaisesti; Pikkaralan ratojen vastuuhenkilöt ovat jokaisen puun ja oksien sijainnin tarkkaan miettineet ja päättäneet jättää ne paikoilleen. Puiden ja oksien taittaminen, vääntäminen ja muu niiden käsittely on radan väylien vahingoittamista ja ehdottomasti kielletty. Rikkoja menettää pelioikeutensa puoleksi vuodeksi Pikkaralan radoilla väylien puuston vahingoittamisesta.

Kuva: Katkaistu matala oksa Kaleva-väylän korin lähellä

Toinen monilla radoilla selvästi näkyvä haittailmiö on roskien, juomapullojen, tölkkien ym. heittäminen maastoon. Ratojen ja rata-alueen siisteys on kaikille lajin harrastajille yhteinen asia: on mukavaa harrastaa lajia kavereiden kanssa siistillä radalla. Jotkut harrastajat kuitenkin ovat välinpitämättömiä ja heittävät roskia väylille ja rata-alueelle. Tupakantumpit ja nuuskapussit ovat erityisen vahingollisia luonnolle. Kytevät tupakantumpit aiheuttavat tulipalovaaran ja metsäpalon syttyessä siitä aiheutuu peruuttamaton vahinko, koska rata-alueen ja väylien puustoa palaa. Pikkaralan radat sijaitsevat pohjavesialueella, joten radoille heitetyt tupakantumpit ja nuuskapussit vaarantavat meidän juomavettämme.

Jos harrastaja näkee heittokaverinsa heittävän roskia, juomapulloja/tölkkejä, tupakantumppeja tai nuuskapusseja maahan rata-alueella, hän voisi kenties pyytää kaveriaan ystävällisesti välttämään sellaista. Tai ehkäpä hän voisi näyttää roskaajalle esimerkkiä ja poimia heitetyt roskat maasta sekä laittaa ne roskalaatikkoon.

Pikkarala Frisbeegolfin rataetiketti on kuvattu tällä verkkosivulla. Pikkarala Frisbeegolfin väki toivoo miellyttävää kiekkoiluharrastusta Pikkaralan radoilla. Pidetään yhdessä radat ja rata-alue hyvässä kunnossa!

This div height required for enabling the sticky sidebar