Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Ratsukot ohitetaan huomaavaisesti Pikkaralan teillä

Pikkaralan ratojen käyttäjät ovat ehkä huomanneet, että frisbeegolfrata-alueen läheisissä metsissä liikkuu ratsastuksen harrastajia, jotka käyttävät Haukka-ahontietä ratsastusalueelle/-alueelta siirtymiseen. Lajin harrastajat ovat lähestyneet Pikkarala Frisbeegolfin porukkaa ja ystävällisesti pyytäneet frisbeegolfin harrastajia huomioimaan Haukka-ahontiellä liikkuvat ratsukot. Mikä hyvänsä liikuntamuoto on kannatettavaa ja me frisbeegolfin harrastajat haluamme luonnollisesti ottaa huomioon ratsastuksen harrastajat, kun kohtaamme ratsukon Haukka-ahontiellä.

Koska useimmilla meistä frisbeegolfin harrastajista ei ole ensi käden kokemusta ja tietoa ratsastamisesta ja hevosen käyttämisestä, Pikkaralan porukka pyysi ohjeita, miten ratsukon ohittaminen tulisi tehdä. Ohessa ovat saamamme ohjeet siitä, miten ratsukko tulisi ohittaa.

Me frisbeegolfin harrastajat haluamme olla huomaavaisiä muiden liikuntalajien harrastajia kohtaan ja hienolla yhteistyöllä noudatamme oheisia ohjeita. Paljon kiitoksia Pikkaralan ratojen käyttäjille ohjeen huomioimisesta: sopu sijaa antaa!

…………………………………………………………………………………………..

Hevosen ohittaminen

Tavallisesti rauhallisesti käyttäytyvä ja koulutettu hevonen on pohjimmiltaan saaliseläin, joka voi säikähtäessään käyttäytyä arvaamattomasti. Keskikokoinen hevonen on samaa suuruusluokkaa kuin hirvi, joten sen ohittamiseen on syytäkin suhtautua varovaisuudella. Maastossa ja maanteillä toistuvasti liikkuvat hevoset ovat tottuneet autoihin ja muuhun liikenteeseen, mutta hevonen voi vauhkoontua esimerkiksi äänekkäästi pärisevistä mopoista tai moottoripyöristä. Myös auton äänimerkki voi säikäyttää hevosen. Hevonen tulee autolla tai muulla moottoriajoneuvolla ohittaa rauhallisesti vauhtia hiljentäen ja reilulla turvavälillä. Välimatka tulee olla riittävän suuri ohituksen jälkeenkin.

Jos vastaantulevien kaistalla on liikennettä, älä lähde ohittamaan. Katsekontaktin ottaminen ratsastajaan tai ohjastajaan rauhoittaa tilannetta. Jos hän pyytää sinua pysähtymään nostamalla käden pystyyn, pysähdy. Takaa voi olla tulossa lisää ratsukoita tai eläin voi olla säikähtänyt. Kaukovalot on syytä vaihtaa lähivaloille ohituksen ajaksi. Ratsukon taakse ei ole syytä jäädä turhaan odottelemaan. Vaikka hevosella on rajallinen näkökenttä, sillä on erittäin hyvä kuulo, joten todennäköisesti se on kuullut lähestyvän ajoneuvon.

This div height required for enabling the sticky sidebar