Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Rento Oulu Masters 2017 kisattu

Oulun Frisbeeseura järjesti perinteisen  Oulu Masters -kisan ja -tapahtuman ( https://www.discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=389187) 18.8 – 19.8.2017 Pikkarala Frisbeegolfin radalla. Oulu Masters-kisaan pääsevät mukaan tänä vuonna vähintään 35 vuotta täyttävät harrastajat: MPM-, MPG-, FPM- jne. sarjojen lisäksi Oulu Mastersissa ovat sarjat ”esi-Masters-ikäisille” harrastajille, M35 ja N35. Tänä vuonna saatiin ilahduttavasti mukaan myös sekä naiskisaajia että MPL-sarjan kisaaja; naisia oli N35- ja FPG-sarjoissa yhteensä 6 kisaajaa.

Rentoa kisaamista: Juho, Teemu, Jukka Ja Jarno

Oulu Masters-kisat ovat olleet perinteisesti hauskoja ja leppoisia kisatapahtumia, joissa voidaan rennosti, ei niin tosissaan kisailla tuttujen ja uusien harrastajien kanssa. Kisaajien palautteen perusteella kisatapahtuman rentous ja leppoisuus toteutuivat tänäkin vuonna oikein hyvin. Kisatapahtuman myötä saatiin uusia ”täysi-ikäisiä” harrastajia mukaan hauskaan kilpailutoimintaan.

Palkintopöydän kiiltoa ja loistoa
Kisaajia radan ekatiillä: Matti, Maija, Tuija ja Joska

Kisatapahtuman TD:t, Heikki Riekki ja Jukka Karjalainen olivat suunnitelleet kisan väyliä Oulu Mastersin henkeä ja perinteitä noudattaen. Pikkarala Frisbeegolfin Pro- ja Ama-ratojen väyliä oli yhdistelty ja lisätty aivan uusia vain tässä tapahtumassa käytettäviä erikoisväyliä: sellaisia olivat esimerkiksi radan väylät #9 ja #13.

Väylän #9 aloitusheitto tehtiin Pro-radan #7 väylän tiipaikalta, kun taas koripaikka oli sama kuin Pikkaralan talviradan väylällä #10. Myös radan väylä #13 oli upouusi: väylän reitti kulkee normiväylää #10 pitkin vastakkaiseen suuntaan ja korina on normiväylän #13 kori. Pikkaralan ratojen normiväylälle #15 on tehty vaihtoehtoinen koripaikka, jota päästiin käyttämään kisan väylällä #16, jonka aloitusheitto tehtiin Ama-radan väylän #15 tiipaikalta ja kori sijaitsi runsaat 20 metriä väylän normaalia koripaikkaa edempänä.

Henrin aloitusheitto väylällä #20

Perjantai-iltana 18.8.2017 oli vuorossa best shot-periaatteen mukaiset parikisat, joihin osallistui yhteensä 28 paria. Avoimen sarjan parikisan voittivat kaksi paria, Jukka-Pekka Kangas ja Antti Malo sekä Jukka Koskinen ja Jarno Koole molempien parien saadessa tuloksen 46, – 18 alle par-tuloksen. Sekaparien kisan voiton nappasivat Päivi ja Heikki Riekki tuloksella 58, – 6 alle par-tuloksen. J-P Kangas tempaisi voiton lisäksi holarin väylällä #18.

Parikisan tulokset ovat täällä.

Avoimen sarjan parikisan parhaat: Antti/Jukka-Pekka, Jukka/Jarno ja Juha (Miika ei kuvassa)
Sekaparikisan parhaat: Päivi/Heikki, Tuija/Janne ja Janne (Johanna ei kuvassa)

Oulu Mastersiin saatiin ensimmäisen kerran mukaan MPL-sarja, kun Markku Suhonen osallistui viime vuotiseen malliin Oulu Mastersiin. Markun tulos MPL:ssä oli 135, +7 yli par-tuloksen.

MPL:n voittaja Markku

Matti Savukoski voitti MPS-sarjan kahden kierroksen tuloksella 128 eli saavutti par-tuloksen. Matin lisäksi palkinnon pokkasivat Pekka Louhimaa ja Alpo Raappana.

MPS-sarjan parhaita: Pekka ja Alpo, Matti puuttuu kuvasta

FPG-sarjan voiton vei Tuija Jaako tuloksella 152, +24 yli par-tuloksen Aila Pirkolan ja Maija Parviaisen saavuttaessa FPG:n seuraavat sijat.

FPG-sarjan Tuija, Aila ja Maija

Risto Moisanen voitti MPG-sarjan tuloksella 116, -12 alle par-tuloksen. Osmo Alavuotunki ja Heikki Riekki ottivat sarjan seuraavat sijat.

MPG-sarjan parhaat: Risto, Osmo ja Heikki

MPM-sarjan parhaaksi osoittautui Ilkka Silkamo, joka saavutti tuloksen 110, -18 alle par-tuloksen. Jukka Määttä ja Ilpo Tolonen säestivät hyvin Ilkkaa tuloksin 112 ja 113.

MPM-sarjan kolme parasta: Ilkka, Jukka ja Ilpo

N35-sarjan parhaat olivat Riina Körkkö ja Henna Nivala.

N35-sarjan Riina ja Henna

M35-sarjan voiton vei Antti Malo tuloksella 110, -18 alle par-tuloksen. Seuraavina olivat Kalle Määttä ja Jukka-Pekka Hietala, jotka molemmat saavuttivat tuloksen 112.

M35-sarjan kolme parasta: Antti, Kalle ja Jukka-Pekka

Kisan tulokset ovat Discgolfmetrixissä.

Väylällä #19 järjestettiin CTP-kisa, jonka voitti Ilkka Silkamo ja hän sai palkinnoksi Pikkarala Fribeegolfin vuosikortin vuodelle 2018. Illin osumatarkkuus oli vajaat 25 cm.

CTP-kisan voittaja Illi

Oulu Mastersin perinteiden mukaisesti palkintojenjaon lopuksi arvottiin vielä tavarapalkintoja. Arvokkaimman palkinnon, Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortin vuodelle 2018 voitti Jan Männikkö.

Jan voitti arvonnassa Pikkarala Frisbeegolfin vuosikortin
Saulin putti osuu koriin

Oulu Masters 2017 kiittää lämpimästi Powergripiä ja Pikkarala Frisbeegolfia Oulu Masters-kisan tukemisesta. Ensi vuonna kisataan sitten uudelleen Oulu Mastersin merkeissä.

Kierrosten alussa oli TD:n ”puhuttelu”