Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Talviliiga kisattu

Pikkarala Frisbeegolfin talviliiga on kisattu ja kiertopalkinnot luovutettu eri luokkien voittajille. Talviliiga sisälsi kuusi osakilpailua, joista neljän parhaan osakisan tulokset otettiin huomioon kokonaistuloksen laskennassa. Useissa luokissa ja erityisesti MPG:ssä kisa oli tiukkaa ja voittajat selvisivät vasta viimeisessä osakilpailussa. Talviliigan kokonaistulokset ovat skoorinissa.

Finaalikisan voittajat olivat seuraavat: avoimessa luokassa paras oli Jaakko Alatalo, tulos oli 12 alle par-tuloksen, amatööreissa Eero Soronen ja Miika Heinonen voittivat tuloksella -10. Naisten luokan paras oli Tuija Jaako tuloksella +1 ja MPG:ssä Ari Korpela ja Eero Achren päätyivät voittotulokseen -5, kun taas MPM:ssä Teemu Holappa oli kovassa iskussa ja heitti talviradan uuden rataennätyksen 39 heittoa eli 15 alle par-tuloksen.

Mikael Hyväri otti avoimen luokan voiton yhden heiton marginaalilla ja päätyi kokonaistulokseen 184 heittoa. Henri Sirniö heitti tasaisesti kaikissa osakilpailuissa ja jäi vain yhden heiton Mikaelista. Jouni Holman ja Tero Hyvösen kokonaistulokset olivat puolestaan kaksi heittoa enemmän kuin Henrillä.

Kuva: Naisten sarjan voittaja Susanna

Susanna Saar oli naisten luokassa selkeä voittaja 8 heiton erolla Tuija Jaakoon. Näyttää siltä, että naisten luokan voittajat pääsivät kovempaan vauhtiin vasta liigan jälkimmäisellä puoliskolla, kun kolmen viimeisen osakisan voittajat saavuttivat niissä tuloksen +1. Päivi Riekki säesti vielä Susannaa ja Tuijaa luokan kolmennalla sijallaan.

Amatööriluokassa Joona Uutinen otti kokonaiskilpailun voiton tuloksella 188, vaikka Miika Heinonen tarjosikin Joonalle tiukan vastuksen heittämällä vain yhden heiton enemmän kuin Joona. Veli-Matti Holma saavutti luokan kolmannen sijan.

Kuva: Joona voitti amatööriluokan

Talviliigan kokonaiskilpailun parhaat tulokset saavutettiin MPM-luokassa, jonka voiton vei Teemu Holappa tuloksella 169, siis yksittäisen osakisan keskimääräinen tulos oli n. 42, -12 par-tulokseen verrattuna. Jouni Huhtamäki ja Jukka Määttä taas kisasivat tasaväkisesti ja molemmat päätyivät tulokseen 177 ja saavuttivat MPM:n toisen sijan.

Kuva: Teemu oli kovassa iskussa koko talviliigan ajan

MPG:ssä Seppo Hänninen ja Riku Kaajakari kisailivat tasaväkisesti koko talviliigan ajan ja päätyivät lopulta samaan kokonaistulokseen, jolloin piti tarkastella talviliigan sääntöjä, että saadaan selväksi, kumpi saa kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Tasatilanteessa paras yksittäinen tulos ratkaisee, mikä tarkoitti sitä, että Riku voitti kokonaiskilpailun, koska hänen paras osakisatuloksensa oli yhden heiton parempi kuin Sepolla. Kari Härkönen oli luokan kolmas, vaikka hän joutui jättämään pari kisaa väliin.

Kuva: Riku voitti MPG-luokan

Talviliigan päättämiseen kuuluu myös makkaroiden ja virvokkeiden nauttiminen laavulla. Lopuksi talviliigan päättäjäisissä arvottiin viimeisen osakisan osanottajien kesken Powergripin ja Pikkarala Frisbeegolfin tukemia lahjakortteja, joiden onnelliset voittajat olivat Ville Särkelä, Eero Achren ja Jari Lähetkangas.

Kuva: Arvonnan voittajat Eero, Ville ja Jari

Talviliigan johtaja Jaakko Alatalo kertoo, että talviliigan osallistujamäärä oli positiivinen yllätys ja varmasti tullaan jatkossakin vastaamaan kysyntään järjestämällä vastaavia kisoja. Kesällä kisoja on kuitenkin niin paljon, että vastaavaa kesäliigaa ei todennäköisesti nähdä, mutta yksittäisiä samantapaisia kisoja voidaan järjestää. Lisäksi kesän ajaksi voitaisiin järjestää Honkimaan puttericupin tapainen kilpailu, jossa ratkotaan kesäajan parhaat tulokset Pikkaralan Pro- ja Ama-radoilla.

Kuva: talviliigan päättäjäisten makkaranpaistoa
This div height required for enabling the sticky sidebar