Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Tek-rata Pikkarala Frisbeegolfin suosituin rata

Toisinaan on kyselty, mikä mahtaa olla Pikkarala Frisbeegolfin suosituin rata? Viime syksynä asennettiin Pro-/Ama-radoille kierroslaskuri ja tämän vuoden kesäkuun alkupuolella otettiin kierroslaskuri käyttöön myös Tek-radalla. Molemmilta rata-alueilta on käytettävissä kävijätietoja muutaman viikon ajalta. Kesäkuun laskentaviikkojen tulos näyttäisi antavan tuloksen, että Tek-rata olisi Pikkaralan suosituin rata oheisen kuvan mukaisesti.

Pro-/Ama- ja Tek-ratojen kesäkuun kierrosmääriä

Tässäpä vielä yhteenvetoa Pikkaralan radoista: siellä on kolme eritasoista 18-väylän rataa; Pro-rata on vaativa kilpatason rata, jonka väylien keskipituus on noin 160 metriä ja radan väylien kokonaispituus on 2890 metriä, ts. se on Suomen pisimpiä ratoja. Ama-rata ei ole nimestään huolimatta helppo ”amatöörirata”, vaan myös sillä radalla on sopivan vaativia väyliä kokeneille harrastajalle. Ama-radan väylien kokonaispituus on 2045 metriä. Tek-rata on nimensä mukaisesti ns. tekninen metsärata, jossa heittotarkkuus on tärkeä taito. Tek-radan kokonaispituus on vajaat 1500 metriä ja se sisältää kolme par-4 väylää.

Pro-/Ama-ratojen Simon Lizotte -väylä

Pikkaralan ratojen ratatiedot löytyvät täältä. On myös mahdollista tutustua ratoihin Pikkaralan Frisbeegolfin nettisivuilta löytyvistä ratavideoista, joista saa hyvää käsitystä ratojen väylien heittomahdollisuuksista. Harrastajan heittotaidot vaikuttavat luonnollisesti siihen, mikä radoista on harrastajalle mieluisin. Parin viime vuoden aikana harrastajien määrä Pikkaralassa on lisääntynyt voimakkaasti: siten voitaneen arvioida, että erityisesti lajin uuden harrastajat pitävät kovasti Tek-radasta.

Pikkaralan porukka toivottaa kaikki tervetulleiksi Pikkaralan radoille nauttimaan hienosta harrastuksesta.

This div height required for enabling the sticky sidebar