Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Teknisen radan rakentaminen alkoi

Pikkarala Frisbeegolfin uuden teknisen radan rakentaminen aloitettiin tällä viikolla, kun reilulta kolmannekselta väylistä kaadettiin ja kerättiin puita kasoihin. Radan yhtenä tavoitteena on tarjota frisbeegolfin harrastajille ja kisaajille uusia miellyttäviä kokemuksia Pikkaralan radoilla. Pikkarala Frisbeegolf on vuokrannut Oulun kaupungilta nykyisen rata-alueen vierestä maa-alueen, jolle uusi rata rakennetaan.

Kuva: Riku ja Jari puiden kasaushommissa

Tekninen rata vaatii monipuolisia heittoja ja korkeuserojakin löytyy, varsinkin alamäkeen heitettäviä väyliä löytyy useampi. Uudella radalla on mahdollista jatkossa heittää jopa 36 väylää yhdellä kierroksella, kun nykyisen radan väylät otetaan huomioon. Muutamat uudet väylät sijaitsevat osittain Pikkarala Frisbeegolfin nykyisellä maa-alueella. Radan lähes kaikkien väylien par-luvut ovat kolme, vain suunnitellut väylät 5,6 ja 7 ovat pidempiä ja niiden alustava par-luku on 4, joten radan kokonaispar-luku olisi 57.

Kuva: Väylä #14 edellyttää suoraa tarkkaa heittoa

Uuden radan rakentamisen on suunniteltu tapahtuvan tämän ja ensi vuoden aikana. Rakentamistyö tehdään talkootyönä, siis samalla tavalla kuin nykyiset radat saatiin toteutetuiksi. Monet harrastajat odottavat innokkaina uuden radan valmistumista ja ovat kyselleet mahdollisuutta osallistua ratahankkeeseen. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan radan rakentamiseen, ota yhteyttä Rikuun tai Heikkiin (yhteystiedot ovat täällä). Tarkoituksena on järjestää ainakin tiipaikkojen ja korien pystytystalkoot: niistä tullaan informoimaan hyvissä ajoin ennen niiden toteuttamista.

Kuva: Ratamestari pähkäilee väylän #2 tiipaikan tarkkaa sijaintia
Kuva: Teknisen radan rataluonnos

Pikkarala Frisbeegolfin väki lähtee innostuneena uuden radan rakentamiseen ja toivoo, että se saadaan toteutetuksi nopealla aikataululla, vaikka useat kisat rajoittavatkin talkootyön tekemistä.

This div height required for enabling the sticky sidebar