Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Väylä #7 vai #12 Pro-radan vaativin väylä

Mikä on Pikkaralan Pro-radan vaativin väylä? Sitä ovat usein pohtineet Pikkaralan ratojen kiertäjät. Toissa viikonvaihteen Prodigy Disc Pro tourin Pikkaralan osakilpailu antaa yhden vastauksen em. kysymykseen, mutta keskustelu asiasta tulee varmaankin vielä jatkumaan.

Eetu Jansson teki kisan ainoan birdien Pihlavat-väylällä, kuva SFL

Pikkaralan kisassa käytettiin tulosten kirjaamisessa Metrixiä, jonka statistiikka antaa vastauksen vaativimpaan väylään Pro tourin osakilpailun osalta. Jos otetaan tarkasteluun vain miesten avoimen sarjan kisatulokset Pikkaralan kisan kolmelta kierrokselta, Pihlavat-väylä, väylä #7 on Pikkaralan vaativin väylä. Jos taas huomioidaan kaikkien kisaajien tulokset, vaativin väylä on väylä #12.

Kilpailun tuloksista havaitaan, että sekä väylällä #7 että #8 saavutettiin vain yksi birdie-tulos. Väylän #7 birdien heitti viime syksyn junioreiden SM-kisojen MJ18-sarjan kakkonen Eetu Jansson, kun taas Ilari Tuoma sai birdien väylällä #8. Näiden lisäksi kisassa saavutettiin vain yksi eagle, josta vastasi Erik Aalto väylällä #4. Lisäksi huomataan se, että väylällä #9 ei heitetty yhtään birdietä.

Henna Blomroos puttaa Powergrip-väylällä, kuva: SFL/Kajsa Wickström

Pro-rata todettiin vaativaksi naisten sarjan kisassa, mutta kannattaa noteerata naisten sarjan voittajan Henna Blomroosin birdiet par 4-väylillä #6 ja #15 sekä naisten sarjan kakkosen ja Euroopan mestarin Eveliina Salosen kaksi birdietä väylällä #4. Naisten sarjan kisaajat eivät heittäneet yhtään birdietä väylillä #2,#3,#7-9,#12,#14, #16 ja # 18.

Radan helpointa väylää ei ole vaikea arvata: se on Ärrä-väylä, väylä #17, jolla saatiin yhteensä 63 birdietä Pikkaralan kisan kolmella kierroksella. Jos tarkastellaan vain naisten sarjan tuloksia, niiden mukaan väylä #5 oli helpoin väylä. Muita ”helppoja” väyliä tulosten valossa ovat väylät #1, #4 ja #13. Väylän helppous on tietenkin suhteellinen käsite: esimerkiksi finaalikierroksella Ärrä-väylällä kaksi kisaajaa avoimen sarjan neljästä parhaasta kilpailijasta otti birdien.

This div height required for enabling the sticky sidebar