Pikkarala Frisbeegolf

Kiehtovaa frisbeegolfia 15 minuutin päässä Oulun keskustasta

Winter Games valtasi Pikkaralan

Oulun seudulla jo talviseksi perinteeksi muodostunut Winter Games -sarja valtasi tänään Pikkaralan talviradan. Winter Gamesia järjestettiin ensimmäisen kerran talvella 2009, eli kyseessä on jo peräti yhdeksäs kerta, kun tämä talvinen kisailu kerää oululaiset harrastajat yhteen.

Winter Games keräsi 101 pelaajaa Pikkralan radalle.

Winter Games on matalan kynnyksen kisasarja, jossa pelataan rennolla meiningillä talvisiin olosuhteisiin sopivilla radoilla. Pikkaralassa pelattu osakilpailu oli kisasarjan 3., eli puolessa välissä ollaan. Tänään kisaan osallistui peräti 101 pelaaja – ja samalla tehtiin Pikkaralan frisbeegolfradan kävijäennätys! Kisa pelattiin hieman muokatulla talviradalla, väylä 18 oli kokenut muodonmuutoksen ja pelattiin irtokoriin eri heittopaikalta. Radan par oli edelleen 54.

Pikkaralan rata laavuineen tarjoaa loistavat puitteet talvikisalle.

Winter Gamesia pelataan viidessä eri luokassa: challenger, eli ”haastajat”, joka on kilpauransa aloitteleville pelaajille tarkoitettu sarja; pro, ”ammattilaiset”; joka kerää paitsi kokeneet kilpapelaajat myös rohkeat tulokkaat; masters, ”nelikymppiset”, joka on sarja aikuiseen ikään ehtineille miehille; grandmasters, ”viiskymppiset”, sarja vieläkin vähän vanhemmille miehille sekä ”ladies”, naiset, joka on sarja kaiken ikäisille naisille. Kisasarjan osakilpailuissa palkitaan ainoastaan kunkin sarjan voittaja pienellä muistopalkinnolla.

Kilpailun johtaja Pasi Laukkanen (vasemmalla) sai tänään kisakohtaiseksi johtajaksi avukseen Heikki Riekin.

Aina kaksi kierrosta ei riitä voittajan löytämiseksi. Winter Gamesissa on totuttu näkemään tiukkoja taisteluita ja usein voitto joudutaan ratkaisemaan kierrosten jälkeen. Tällä kertaa tiukin sarja oli challenger, jossa huikean ykköskierroksen tuloksella -11 selättänyt Lauri Meriläinen sai ctp-kisassa vastaansa seurakaverinsa Jani Matinlassin. Ctp-kisassa tarkoituksena on saada kiekko lähimmäksi korin keskiputkea, ”closest-to-pin”, ja tällä kertaa Meriläisen heittokäsi oli tarkin. Tämä oli hänen ensimmäinen WG-voittansa, ja se irtosi tuloksella 95, eli -13.

Jani Matinlassi (oik.) onnittelee Lauri Meriläistä ctp-ratkaisun jälkeen.

Ladies-sarjassa päivän kovimmista tuloksista vastasi Susanna Saar, joka teki ensimmäisellä kierroksella ennätyksensä +4. Eikä tuo vielä Saar’ille riittänyt, vaan hän pisti vielä toisella kierroksella paremmaksi naputellen ennätystulokseksi +3 – ilman pirkkoja, kolmella bogilla. Huikean hienoa ja ennen kaikkea tarkkaa työtä! Saar’in yhteistulos siis 115, eli +7.

Maija Parviainen puttaamassa väylällä 13, Susanna Saar katsoo vierestä.

Masters-sarjassa voiton vei tuore umpihankifrisbeegolfin maailmanmestari, Jukka Kälkäjä. Pikkaralan tiukat metsärännit ja lukuisat foreväylät näyttävät sopivan Kälkäjälle erinomaisesti, hänen kierrostuloksensa olivat -10 ja -9, yhteistulos 89, eli -19. Kälkäjän voitto oli suvereeni, sillä eroa seuraavana tulevaan pelaajaan oli peräti 4 heittoa. Harvinaisen paljon tiukkana tunnetussa masters-sarjassa.

Jukka Kälkäjä sinisessä takissa odottaa toisen kierroksen alkamista.

Grandmasters-sarjassa Jari Niskanen johti kisaa alusta loppuun. Niskanen heitti kierroksensa tuloksilla -9 ja -7, ilman yhtä ainuttakaan bogia. Siihen ei moni nuorempikaan pysty. Toisella kierroksella Kari Härkönen pelasi sarjansa kovimman kierrostuloksen, muta se ei vielä riittänyt. Niskanen vei voiton kahden heiton turvin yhteistuloksella 92, eli -16.

Jari Niskanen (oik.) tarkistaa, mikä kiekko tuli palkinnoksi.

Pro-sarjassakin meno oli kohtalaisen tiukkaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Lasse Keränen johti sarjaa yhden heiton turvin ennen Oulun frisbeeseuran nuorta lupausta Henri Sirniötä. Lassen tulos huikea -12, joka oli samalla tämän muokatun talviradan rataennätys! Toisella kierroksella Keränen näytti, että kokemuksesta on apua ja kirjasi tuloskorttiin -11. Sirniön tulos -9 tarkoitti, että hänen oli tyydyttävä tällä kertaa kakkossijaan. Jaetulle kakkossijalle nousivat myös Mikael Hyväri sekä Mikko Kaikkonen, jonka tulos toiselta kierokselta oli -12, eli hän sivusi Keräsen ensimmäisellä kierroksella tehtyä rataennätystä.

Lasse Keränen lämmittelemässä puttipaikalla ennen kisaa.

Tällä kertaa kisassa oli ensimmäistä kertaa mukana reaaliaikainen sähköinen tuloskirjanpito, joka helpotti ainakin kilpailunjohtajan työtä: kierrosten jälkeen voittajan selvittämiseen ei vaadittu yhteenlaskutaitoa, vilkaisu pädille riitti. Sähköinen tuloskirjanpito merkitsee myös sitä, että jokaisen pelaajan väyläkohtaiset tulokset ovat tiedossa, ja niitä voi käydä katsomassa Skoorinissa.

Sähköinen tuloskirjanpito Skoorin helpottaa kilpailujohtajan hommia.

Winter Games jatkuu kahden viikon päästä. Jos haluat tulla mukaan, kannattaa seurata tiedottamista Winter Gamesin kisasivuilla sekä facebook-sivuilla. Sieltä selviä, minne kisasarja seuraavaksi siirtyy.

Päivän voittajat Lauri Meriläinen, Jukka Kälkäjä, Susanna Saar, Lasse Keränen ja Jari Niskanen. Ja palkintokiekkona oli tällä kertaa DD Truth.